ناامیدی پژوهشگران از برقراری ارتباط با فضاپیمای فیله
پژوهشگران اروپایی می گویند که نسبت به برقراری ارتباط دوباره با فضاپیمای فیله، ربات کاوشگر اروپایی ناامید شده اند. این ربات کاوشگر حدود یک سال قبل بر سطح یک دنباله دار فرود آمد و قرار بود که اطلاعاتی را از فضا به دانشمندان بفرستند. اما باتریهای خورشیدی آن از کار افتاد و در نتیجه ارتباطش با زمین قطع شد.
رهیاب لیسا؛ دانشمندان به دنبال شناخت و تحلیل امواج گرانشی
از سکوی پرتاب پایگاه فضایی اروپا در جزیره گویان فرانسه، موشک «وگا» به فضا پرتاب خواهد شد. او حامل رهیاب لیسا است که ماموریتش، مطالعه امواج گرانشی است. این اولین گام از تحقیقاتی است که قرار است سالها به طول بینجامد و اگر همه چیز بخوبی پیش برود و امواج گرانشی شناسایی و جداسازی شوند، فصل جدیدی در تاریخ اخترفیزیک نوشته خواهد شد.
انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین
آژانس فضایی اروپا به طور رسمی "فلورسنس اکسپلورر" (FLEX) را به عنوان هشتمین ماهواره جستجوگر زمین انتخاب کرد. این ماموریت، پوشش گیاهی سطح زمین را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به سلامت سیاره را در زمانی که رشد جمعیت، فشار مضاعفی بر تولید مواد غذایی ایجاد میکند، جمعآوری خواهد کرد.
اطلاعات ماهوارهها درباره تغییرات آب و هوایی زمین در سال ۲۰۱۵
فناوریهای فضایی توان ما در جمع آوری داده و پارامترهای بسیار متنوع سیاره مان را افزایش داده است. پرتاب ماهوارههای نگهبان-۱ آژانس فضایی اروپا و ماهوارههای قبلی ERS و Envisat آژانس فضای اروپا برای مشاهده زمین، به دانشمندان امکان داده است از نقاط دورافتاده و غیر قابل دسترس زمین داده و خبر بگیرند.
حضور روزتا در مدار دنبالهدار چوری یکساله شد
یک سال از آغاز ماموریت تاریخی فضاپیمای روزتا در مدار دنبالهدار چوری می گذرد. روزتا نخستین ساخته بشری است که از زمین به دیدار منشا دیدار شهابها و شهابسنگها رفته است. او در این سفر، کاوشگر فیله را نیز با خود برده است.
سیاره مشتری و قمرهای آن، مقصد برنامه آینده سازمان فضایی اروپا
مأموریت سازمان فضایی اروپا با عنوان JUICE- که مخفف (Jupiter ICy moon Explorer) (کاوشگر قمرهای یخی مشتری) است – جامعترین مأموریت اکتشافی درباره این سیاره و به شکل دقیقتر درباره قمرهای آن است.
ماهواره مکعبی آژانس فضایی اروپا آمادهی آغاز به کار
این خبر در حالی منتشر شده که این ماهواره مکعبی از تاریخ ۵ اکتبر ماه در ایستگاه فضایی بین المللی تست های تکنولوژی رادیویی جدیدی را به منظور ردیابی هواپیماهای غیرنظامی در مناطق غیر قابل دسترس و همینطور اندازه گیری کیفیت سیگنال های ماهواره ای از راه دور را پشت سر گذاشته بود.
برنامهی پنج ساله سازمانهای فضایی اروپا و روسیه برای ایجاد مراکز دائمی اقامت انسان در سطح ماه
آژانس فضایی اروپا و همتای روس آن اعلام کردند در یک همکاری مشترک کاوشگری را به کره ماه می فرستند. این عملیات لونا ۲۷ نام دارد و به گفته این دو آژانس فضایی تا پنج سال دیگر عملی خواهد شد.
پرتاب موفقآمیز نخستین رصدخانه فضایی هند
سازمان تحقیقات فضایی هند امروز(دوشنبه) با موفقیت نخستین رصدخانه فضایی «Astrosat» خود را به مدار پرتاب کرد. پرتاب موفق این رصدخانه فضایی، هند را به یکی از کشورهای دارای این فناوری پس از آمریکا، ژاپن، روسیه و اروپا تبدیل کرده است.
بهکارگیری فناوری ماهواره ای برای نجات جان پناهجویان
در حفظ امنیت و سلامت کشتیها در دریاها، ماهواره های مختلفی نقش دارند. برخی از این ماهواره ها مانند ناوگان ماهواره های اروپایی موسوم به «سنتینل» مجهز به رادار و ابزارهای اپتیکی هستند و برخی دیگر مثل مجموعه ماهواره های کانادایی موسوم به “اگزکت ارت” پیامهای شناسایی خودکار کشتیها را دریافت می کنند.